woensdag 30 oktober 2019

Poalsitter ( Twents)


Op een paal in Demmerik, dit hek heb ik al eerder beschreven: let op de vele bouten waarmee het draaihek is vastgemaakt. Maar nu gaat het om de Buizerd ( Buteo buteo), bekend van paalzitten. Deden vroeger de Ajocleden dat ook niet met pinkster op het Ajocfeest langs Molenland?
De meeste Buizerds worden waargenomen in de winter gezeten op een paal(tje). Langs de vele A-snelwegen zitten ze graag op een paal. Waarschijnlijk zijn er daar meer  muizen dan elders, door de bredere bermen wellicht?
Deze bleef zitten en gaf me gelegenheid hem/haar te vereeuwigen. Een Buizerd uit Nederland, in ieder geval niet uit Skandinavie, die hebben veel meer wit op de romp. Het is een soort die geweldig in aantal is gegroeid, helaas moet ik als weidevogelbeheerder er aan toe voegen. Hij vreet veel  weidevogeljongen op. Tafeltje dek je. Maar het is en blijft een statige vogel.

VREEMD VERSCHIJNSEL, logje gister.

Marianne van de Vogelkijker heeft de strepen in de wolken ook gezien, haar man denkt dat de wind ermee te maken heeft. Ikzelf moet nu denken aan de verschillende temperaturen in de verschillende luchtlagen, hier door kunnen er golfbewegingen in de wolken ontstaan. Zeker weten doe ik het niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten