maandag 15 april 2019

Krie-errr krie-errr krie-errr

Plotseling hoorde ik vanochtend het bekende KRIE-ERRR van een Visdief. Die zijn er ook weer! ( Zie kopfoto). De lucht afzoeken, ik hoor ze wel , maar zie ze niet. Even later vliegen een paar over, de omgeving van het reservaat onderzoekend of ze weer terecht kunnen. Elk jaar broedt een kleine aantal Visdieven daar langs de Ter Aase Zuwe. Dan kun je ze op het nest zien zitten. Nog een paar dagen wachten en we hebben ook de Zwarte Sterns weer in de polder. Ze komen eraan.
Van het weidevogelfront nauwelijks nieuws: m'n Grutto met één ei heeft er u drie. Dat wordt vanaf morgen broeden, als het vierde ei gelegd is. Verder geen nieuwe nesten, zolang ze niet broeden is het moeilijk vinden. Broeden ze wel dan vliegen ze van het nest bij nadering. Ik moet ze vinden om straks als het vee komt, ze te kunnen beschermen met een schrikdraadje. Werkt perfect.
Verder vandaag leuke waarnemingen: de Visdieven dus, Watersnippen 4, Witgatjes trokken massaal over  ( 10), op het plasdras 2 Kleine Plevieren ( gele oogring) en 2 Bontbekplevieren. Foto's mislukt, morgen nieuwe poging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten