woensdag 27 maart 2019

Picknicken met kreeft.


Hier is, langs het water, gezellig gepicknickt. Broodje kreeft, vers uit de sloot, een glaasje wit, ook vers uit de sloot. Maar de rommel wordt niet opgeruimd. En nou hebben we net een Nationale Schoonmaakdag gehad. "Laat niet na het aangenaam verpozen, de schillen en dé dozen"
Onze kreefteneters trekken  zich hier  niets van aan. Opruimen gaat hun instinct te boven. Maar overal in de polder vind je tientallen van zulke eetplekken. Het gaat, opgeteld of geschat, om honderden kreeften. Reigers, meeuwen, vooral de grote, kraaien, etc. slaan hun slag. De harde delen worden niet doorgeslikt, die blijven liggen.

Weidevogels.
Vandaag weer een nest met 4 Kievitseieren, die heb ik gister gemist. Ik heb nu drie broedende Kieviten. Ook nu eens met de telescoop  de andere percelen bekeken. Op elk perceel wel een paartje Grutto's. Een mannetje was een nest aan het maken. Uitgepeild. Ligt eind deze of volgende week een ei in.

Nog enkele honderden Kolganzen, het aantal wordt  hard kleiner. Verder drie Watersnippen uit het plasdras. In het reservaat ook nog wat Smienten. De meeste zijn ook teruggekeerd naar het noorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten