vrijdag 28 juni 2019

Toch invasie Distelvlinders.


Vorige week vrijdag vermoedde ik een aanstaande influx ( invasie ) van Distelvlinders. Je kon je kont niet keren in het weiland of je zag een Distelvlinder en dat bleef de hele week zo. Erg gebleekt ( bekijk maar eens de vlinder in het logje van vorige week vrijdag) en gehavend. Wat wil je, helemaal uit Zuid-Europa hier naar toe gevlogen. Deze vlinders gaan eitjes leggen, of hebben pas gelegd en de volgende generatie zal over enige tijd, in de loop van augustus,  rondvliegen. vers en mooi, zie archieffoto.

Onze Vlinderstruik.

Hij bloeit!! De laatste dagen zijn alle bloemen gaan bloeien. Maar.....waar zijn de vlinders? Het resultaat van vandaag is een afgevlogen Atalanta, is ook een trekvlinder, en een afgevlogen Distelvlinder. Verder zitten er wat Koolwitjes in de tuin,  maar die laten de Vlinderstruik met rust.
Onder de parasol zat een Graswortelvlinder (zie foto onder) , met dank aan Obsidentify, de determinatie-computer van waarneming.nl, Zelf had ik die vlinder nooit in het vlinderboek gevonden. Ook nog twee Buxusmotten, op zich prachtige vlinders, maar een ramp voor de Buxus. Wij hebben er maar twee, maar we houden ze in de gaten.



Goed weekeinde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten