donderdag 20 juni 2019

Heen en weer


Nogmaals het Galgenland, het nieuwe natuurontwikkelingsgebied langs de Bijleveld. Het Galgenland ( vroeger stond hier een afgestorven boom met slechts één tak) loopt van de Gagelweg tot aan de Veldwetering richting de Geerkade. Gister en eergister schreef ik over de vogels en over het toedek, vandaag wil ik wijzen op het pontje, dat als een geweldige verrassing aan het eind van het Galgenland ligt in de Veldwetering om naar de overkant te varen, teneinde daar de wandeling voort te zetten door het boerenland. Je komt uit bij de Dooijersluis aan de Geerkade en aan het begin van de
Veenkade, waar Joost Samsom en zijn vrouw de Grote Sniep ( een horeca-gelegenheid) exploiteren.
Zeer aan te bevelen.
Ik kreeg van Coby Visser, oud-secretaris van de vroegere Agrarische Natuur Vereniging "De Utrechtse Venen" enkele mailtjes met aanvullende informatie over de vele wandelroutes in de provincie Utrecht ( zie https://recreatiemiddennederland.nl/galerij-wandelroutes/ ) . Echter de wandelroute die ik hierboven beschrijf staat er nog niet bij. Misschien na de officiele opening op 5 juli.

1 opmerking:

  1. Beste sneuper, van harte welkom bij de opening van het pontje aanstaande vrijdag! Maeike Pebesma, projectleider Groot Wilnis-Vinkeveen.

    BeantwoordenVerwijderen