zaterdag 6 mei 2023

Video met Tureluur.


 Ik had de cameraval een paar dagen bij het Slobeendennest gezet, maar op de meer dan 500 filmpjes was geen Slobeend te zien. De camera stond te laag en het gras ervoor was al te hoog. De camera keek over het nest heen.  En dat gras veroorzaakte ook de 500 filmpjes: beweging. Slechts op vier filmpjes stond een foeragerende Tureluur. Op dit filmpje pakt de Tureluur net een dikke worm. Helaas eet íe 'm buiten beeld op. 

Alleen op laptop een groot beeld.

Weidegevogel: de Grutto's die gister nog alarmeerden waren verder getrokken, geen alarm.  Zaten een eind verder op. De alarmerende Kieviten waren  er nog wel. Ik heb de indruk dat Grutto's met jongen  mobieler zijn dan bijvoorbeeld Kieviten die je dagenlang op hetzelfde perceel tegen komt. Op perceel 6 weer naar de Scholekster gekeken, maar niks. Ik vermoed dat ze bij de buurman zitten.

Verdere waarnemingen: weer een Purperreiger, twee Groenpootruiters gehoord, en de eerste Zwarte Stern gehoord. Ik ben benieuwd of de populatie zich hersteld, want vorig jaar duurde het weken voordat de eerste Zwarte Stern voorbij kwam. Maar in de vogelbladen  bleek dat het landelijk ook slecht ging. En dat de groepen die zich in augustus en september verzamelen op het IJsselmeer ,voordat  de trek  begint, enorm in aantal waren afgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten