zaterdag 8 juni 2024

Witte tijger


 Mijn fotostudio, tuin, is weer geopend. Het begon met een paar Grauwe Schildwantsen, daarna een Groene die zich allemaal in het avondzonnetje zaten op te warmen. Daarbij ook nog een rij Vleesvliegen, zodat  ik besloot de zoomlens op de camera te zetten. Voor dit werk beter hanteerbaar. Pakte goed uit want toen ik vanochtend naar het weiland wilde vertrekken zat er een prachtige vlinder op de schuur. Snel wat foto's genomen waarvan ik er één naar de computer van waarnneming.nl stuurde. Werkt het snelst. Het bleek de Witte Tijger te zijn. Wat een naam voor een ongevaarlijke vlinder. Vroeger heette hij de Tienuursvlinder omdat deze soort altijd na 10 uur 's avonds gaat vliegen.

Het is een lid van de Beervlinders, een grote familie die over de gehele wereld 14.000 soorten telt. In Nederland komen er 34 voor. Met als bekendste de Grote Beer. een prachtige vlinder met opvallende kleuren. 
Het aantal zwarte stippen is wisselend en er zit geen patroon in de tekening. Op zn´kop heeft íe een dikke bontmuts. Het achterlijf, op de foto niet te zien, is geel met zwart. Komt algemeen voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten