woensdag 31 juli 2019

Smullen.


Eindelijk vanochtend weer eens de polder in, de temperatuur de laatste dagen was me te hoog. Het is nu een stuk aangenamer. Maar zoals elke zomer omstreeks deze tijd, de soorten vogels vielen tegen. In deze weken komt er een soort rust in de vogelwereld, de zomergasten zijn uitgebroed en zijn voor een deel al weer vertrokkken ( Let eens op de Gierzwaluwen, ze zijn weg!) Grutto's zie je ook nauwelijks meer, de Kieviten vormen grote groepen, Tureluurs zitten weer op het Wad of in de Delta, hier en daar wat Scholeksters, die ook naar het Wad zullen trekken. De Zwarte Sterns verzamelen zich uit heel Europa op het IJsselmeer en zijn aan het opvetten voor de trek naar Afrika.
De wintergasten zijn er nog niet.
Het kuilgras op de foto was ingepakt in rollen en zodra de lichtgroene bodem zichtbaar wordt komen er vogels op af. Tafeltje dek je!
Op de bodem zitten veel insekten, die in polder Demmerik voedsel vormen voor de Spreeuwen, Wulpen en Kieviten . Niet zichtbaar op de foto zijn een aantal Scholeksters. Groepen Spreeuwen zie je ook wel eens tussen de koeien, ze maken jacht op de insekten die opgejaagd zijn door het vee. Hier missen de insekten de bescherming van het gras en zullen proberen de grond in te komen. Echter de grond is behoorlijk uitgedroogd en dat houdt ze tegen. Overigens zullen de Spreeuwen ook zaden eten, ze eten alles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten