woensdag 21 maart 2018

Plasdras nu al geslaagd? (Weidevogelbeheer 1)


Enorm blij ben ik met deze foto van vanochtend bij het plasdras in mijn weidevogelgebied. Bijna 50 Grutto's lieten zich tellen, foeragerend en hier en daar slapend. Ik had Gijs gewaarschuwd dat het wel een paar jaar duurt voordat de vogels het plasdras ontdekken en  blijvend bevolken. Wel, ik denk dat ze dat nu al hebben gedaan. Waarschijnlijk is het een "dependance" van de Grutto's uit het naastgelegen reservaat waar ook al jaren ruim honderd Grutto's in het voorjaar verblijven. Hier is nogal gebaggerd, zodanig dat ze op een klein smal randje langs het water moeten foerageren. Het water zelf is veel te diep, ze staan graag met de poten in het water zoals op de foto.
Verder wel tien Tureluurs, meerdere Kieviten (baltsend en kuiltje draaiend op een perceel ernaast) en een paar Scholeksters. Ook nog wat Kokmeeuwen. In de buurt zo nu en dan het gejodel van Wulpen.
Op onderstaande foto zien we Grutto's vooral op het drasgedeelte, een zeer vochtige bodem zodat ze makkelijk bij de wormen kunnen. ( Er loopt ook een Meerkoet tussen)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten