zaterdag 12 maart 2022

De maaltijd van een predator.


 Het stoffelijk overschot van een Haas, of wat er van over is. Wie is de predator? Ik heb nog nooit een dergelijk afgekloven geraamte gezien. Alleen de sokken van de achterpoten zitten er nog aan. Voor een Vos is dit een veel te grote prooi, hij eet liever een kleiner konijntje. Als die er zijn. In polder Demmerik in ieder geval niet. Alles van de Haas is gegeten, de darmen, de voorpoten, de ribben, alle spieren.  Ik vermoed heel sterk dat hier de Zeearend bezig geweest is. In de literatuur worden Hazen tot zijn voedsel gerekend. Bij gebrek aan een andere predator, Lynxen en Puma's hebben we hier niet. Een Wolf misschien? Het blijft gissen. Dit zal toch niet van een Wolf zijn hoop ik? 

Ik kreeg een mailtje van een lid van de knotgroep in de Botshol dat daar ook een Zeearend was waargenomen. Misschien dezelfde?

Weer wat geleerd wat betreft de camera val. Ik had vanmiddag 70 filmpjes , allemaal in het donker. Alleen een paar ogen te zien. De camera moet bijna in het water staan om te filmen. En dan nog is het infrarood bereik niet voldoende denk ik. Hieronder een filmpje van vanochtend vroeg. Alleen op laptop te vergroten.



1 opmerking: