woensdag 2 februari 2022

Slaapplaats Wulpen, Koereigers, en C3Jzwart.

 Ik vemoedde het al eerder, het Galgenland, een natuurontwikkelingsgebied dat paralel aan de Bijleveld (Gagelweg) loopt, is een slaapplaats voor Wulpen. ( zie kopfoto). Ik passeerde vanmiddag en telde ongeveer 30 Wulpen. Even later kwam een hele klub uit het drassige land aan de overkant van de Bijleveld  aangevlogen en streken neer in het water dat daar in het midden staat. Er loopt door het water onzichtbaar een voormalig polderslootje , ernaast is het zo ondiep dat de vogels makkelijk kunnen staan en slapen. Ik telde nu met de telescoop 130 Wulpen. Druk poetsen en wassen. Het zullen in de loop van de latere middag nog wel meer zijn geworden.

Ook langs de Gagelweg 1 Koereiger, verderop langs de Korenmolenweg, vlakbij de molen 7 Koereigers. Er ontbrak er 1, die zal wel ergens achter een rietrand aan het foerageren zijn.

In de groep Kolganzen bij de Speelboerderij Kolgans C3Jzwart afgelezen, werd opgejaagd doordat de boer zijn terras ging schoonspuiten. Ik zag deze gans later terug iets verderop. Geringd in de Eempolder op 5-11-2018 als juveniel, afgelezen in Spakenburg, 2x Estland, Mecklenburg-Vorpommmern, Polen ( Stettin), Brandenburg en nogmaals in Estonia en nu hier. Gepaard en met 1 jong. Vergroot de foto en je ziet de 3 en de J.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten