maandag 19 november 2018

Rondje Ronde Venen.


Ganzen: Zaterdag j.l. weer eens de stand van zaken in de Ronde Venen opgenomen, alleen Demmerik heb ik niet gezien. Overal zaten ganzen, maar of te ver weg( Ronde Hoep, Polder Groot Mijdrecht) of in het tegenlicht ( m'n "achtertuin", Gagelweg) . Het is beide geen doen. Zeker als je een halsring wilt aflezen, maar je moet 'm eerst zien. Ook dat ontbrak. Op de Grote Wije dreven 150 Kuifeenden, 6 Bergeenden en een Tafeleend, in de verte nog 10 Smienten. Eén ♂ Brilduiker, helemaal aan de overkant.
Ik rij meestal nu ook even langs de nieuwe natuur van moerasblok 2 en 3 langs de Hoofdweg, Waverveen, en de Proostdijerdwarsweg. Ook weer met tegenlicht. Twee Watersnippen zaten te dommelen langs een nieuw gegraven plas. Prachtig silhouet met twee lange snavels. ( Zie foto) Verder een ruiterachtige, langere snavel, groot oog, donkergrijs bovenop en borst en buik veel lichter. Door tegenlicht niet goed te determineren, ook de kleur van de poten was niet te zien. Vanmorgen, maandag, weer geweest, geen vogels , alleen twee Waterpiepers.
Op het bord van Natuurmonumenten bij de Waverhoek zat een jonge Torenvalk, die me de gelegenheid gaf te fotograferen, redelijk gelukt ( zie kopfoto)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten