woensdag 26 april 2023

Ruziënde Krakeenden.


 Beide paren Krakeenden betwisten elkaar een stukje wetering, als paar komen ze aan vliegen en plonsen in het water waar op dat ogenblik het andere paar ook zwemt. De kans is groot dat één paar er een nest heeft. De lucht in , er moet een paar worden weggejaagd. Welk paar dat is , is op de foto is niet te zeggen. 

Er zijn de laatste tijd meer Krakeenden  dan Wilde Eenden. Het aantal Krakeenden neemt toe, de Wilde Eend heeft  het zwaar.  Krakeenden zijn te herkennen aan de witte spiegel (vierkantje) in de vleugel, bij het vrouwtje voorop vaag zichtbaar. Duidelijk zichtbaar bij het onderste mannetje in de linkervleugel , bij de andere vogels niet zichtbaar. Ze hebben hagelwitte eieren.

Weidegevogel: eindelijk een vierde nest ( er zijn collega -vrijwilligers die minstens 10x zoveel hebben) , een Kievit op het droogvallende plasdras. Zij zat weer op dezelfde plek op een polletje Speenkruid in de blubber.  3 eieren. Er komen meer nesten. Ook vreemd, er zit al weken een paartje Wulpen, alleen ik hoor geen jodelende balts zang. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten