woensdag 27 februari 2019

Troetel-Steenuil


Vanochtend eens een rondje Derde Bedijking gedaan op de fiets, het was nog fris, maar het zou weer een zonnige dag worden. Geen Kolganzen op de gegierde velden. Vanaf Molenland bij de kinderboerderij twee Lepelaars.
In de oude boomgaard van Van Zijtveld op de hoek Hoofdweg/Westerlandweg is de boom waar vroeger de Steenuilenkast zat (zie foto) flink gesloopt. Elders in de boomgaard heeft men op ooghoogte een nieuwe kast geplaatst. Jammer genoeg kun je de ingang niet of nauwelijks zien. Steenuilen zitten vaak voor het gat, dat is hier niet te doen. Jammer.
Toch vloog er iets weg, ging zitten in een boom verderop: een Steenuil. De kast is blijkbaar weer bezet. Ik dacht dat Marianne dat ook al  geconstateerd had. Zolang de bomen nog kaal zijn is de uil wel te vinden. Dat wordt straks moeilijker.
Vroegere excursies van de Vogelwerkgroep zagen regelmatig  het uiltje of het paartje. We noemden ze dan ook wel onze troetel-uilen. Ze zijn er weer.
Daar ik geen camera met telelens bij me had plaats ik een archieffoto van de oude kast in de boom die het meest rechts-achter staat.

1 opmerking: