maandag 25 februari 2019

Gier en ganzen

Gier en ganzen gaan niet samen. Sinds er in de Derde Bedijkung gegierd is zijn de ganzen vertrokken. Waarnaar toe ? Ik weet het niet. Het moet eerst flink regenen willen ze terugkomen. Gras met gier smaakt niet. Ook ganzen hebben hun voorkeur.
Vanochtend maar eens naar de Waverhoek geweest, lange tijd niet geweest en ik wilde wel eens goed ervaren hoe hoog het riet stond. Op afstand ziet het er altijd anders uit dan als je er doorheen loopt.
Ik denk dat men toch hier en daar wat gemaaid heeft, vooral de eerste honderd meter zag je afgesneden stengels. Verderop zat het grotendeels dicht. Hier komen de toeristen toch niet, zal men bij Natuurmonumenten wel gedacht hebben.
Ik kan  nu ook de noodkreet van een Vogelwerkgroeplid begrijpen: weinig vogels. Ook vanochtend. Precies 120 Grutto's, die even later opvlogen om niet terug te keren. Waarschijnlijk op weg naar het Landje van Geisel bij Ouderkerk. 40 Bergeenden die druk waren met de balts, 44 Grauwe Ganzen, 14 Kieviten en 1 Tureluur. Dat was alles ! In het riet nog 4 Rietgorzen. We hebben inderdaad wel eens betere tijden gekend.
Op de Grote Wije een ♀ Brilduiker, wat Futen en Kuifeendjes, bij de moerasblokken 2 en 3 langs de Hoofdweg van Waverveen groepjes meeuwen en een Witgatje. Weinig spannends.
Maar het weer was heerlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten