vrijdag 8 januari 2016

Bloei.

Vanochtend tijdens een wandeling veel meer bloeiende soorten gezien dan vorig jaar omstreeks deze tijd. De Toverhazelaar stond er prachtig bloeiend bij. Vorig jaar was dat begin februari, aan de Forsythia bloeiden meer bloempjes en de Prunus ( een roze bloeier in de winter)  heeft veel meer bloemen als vorig jaar. In het gras meerdere Madeliefjes. In een slootkant twee bloemen van het Speenkruid.
In onze tuin zie ik aan het groepje vroegbloeiende Sneeuwklokjes 15 witte punten, waarvan drie al bloem zijn en hangen; een paar Maagdenpalmbloempjes; twee Narcisbloempjes in de knop zijn bijna geel.
FLORON ( Floristisch Onderzoek Nederland) en Tuintelling.nl hebben plantenliefhebbers gevraagd om tussen de kerst en zondag 3 januari een uur te gaan wandelen of in de tuin te gaan kijken naar bloeiende planten. Er werden in totaal 735 wilde of verwilderde plantensoorten bloeiend aangetroffen. In de Top-3  staan het Madeliefje met 1302 , Paardenbloem 1079 en Straatgras werd 1080 geteld. Andere planten die op meer dan de helft van de lijsten stonden waren Klein Kruiskruid, Vogelmuur, Herderstasje , Paarse en Witte Dovenetel. Er werden twee keer zoveel soorten ( 735) aangetroffen dan vorig jaar ( 383).

Daarna werd er geschaatst!!

Het is bijna zover .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten