maandag 12 oktober 2015

Tafeltje dek je.


Eind vorige week zijn de eerste maïsvelden geoogst. Hier langs de Hoofdweg bij Mijdrecht. Het worden weer drukke tijden voor de loonbedrijven en de boeren. Prompt komen er vogels af op de stoppel(?)velden om de gemorste maïskorrels op te eten. Tafeltje dek je. Houtduiven, Spreeuwen, verschillende eendensoorten en ook ganzen weten dat er wat te halen valt. Op de voorgrond Grauwe Ganzen, daarachter een paar Kollen en in de verte een stel Grote Canadese Ganzen. Deze laatste populatie zwerft hier al jaren in de Bovenlanden en omgeving.

Dit weekend twee halsringen kunnen aflezen: voor Waverveen langs de Hoofdweg Kolgans YRAzwart !! Het adulte vrouwtje van het gezinnetje op de kopfoto (helemaal rechts). Op 22 februari 2015 hier voor het laatst afgelezen, ook bij Waverveen. Ze had een nieuwe liefde zonder halsring en de kinderen waren nu echt de deur uit. ( Lees ook logje van een paar dagen terug)
Verder langs Molenland bij Mijdrecht, in een groep van zo'n 500 Kollen,  G77 lime. Na vele jaren weer hier, De laatste jaren altijd in Duitsland overwinterd. Op 13/12/2006 geringd in Eemnes en een maand later door mij als eerste langs de Poelweg, Waverveen afgelezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten