zaterdag 6 februari 2021

Visotters


 Voor het eerst in 2021 in mijn weidevogelweilanden geweest, niet om Kieviten en Grutto's waar te nemen, alhoewel ze wel onderweg zijn ( de a.s. Siberische Beer zal ze wel weer verdrijven) maar om weer eens weer gras onder m'n voeten te voelen, maar vooral te starten met de nieuwe hype in polder Groot Wilnis-Vinkeveen de Visotter. Er zijn een aantal spraights ( klopt de spelling ?) gevonden en op meerdere plekken is men ( wie eigenlijk?) bezig met voorzieningen voor de Visotter in te richten, zodat deze soort zich in onze contreien vestigt. Of dat inmiddels gedaan heeft. Al weer enkele jaren zijn er hekken van laag gaas langs de N201 neer gezet, die moeten voorkomen dat er weer eens een otter wordt doodgereden. Dit is de belangrijkste doodsoorzaak, verkeersslachtoffers. 

In de Ter Aase Zuwe ( zie foto) heeft men een buis ingegraven, hij ligt in de verkeersdrempel bij de ingang van het reservaat en loopt van de ene kant naar de andere kant. De streep is flauw te zien. Ook hier weer grote stukken berm met gaas en boomstronken die de dieren naar de buis moeten leiden. Ik denk dat ze het stuk berm met zand hebben afgedekt om sporen te zien.

Ik heb even gezocht naar spraights maar het was verduvelde koud, de Siberische beer komt eraan. Mijn naamgenoot, de weerman, blijft nuchter, een Fries,  en zegt dat het daarvoor te weinig gaat vriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten