woensdag 10 januari 2018

UB1, 1TL, P10 (lime) halsringen bij Kolganzen.

Ook Marianne klaagt over het geringe aantal halsringen dat ze afleest, weinig dus. Er zijn de laatste dagen toch behoorlijk wat ganzen in de Ronde Venen neergestreken en dan maar een paar halsringen kunnen aflezen. Het lijkt erop dat er meer geringde ganzen dood gaan dan dat er ganzen geringd worden. Ik heb geen idee hoe lang men nog met dit onderzoek wil doorgaan, zonder elk jaar opnieuw te ringen kan men nog jaren aflezen, het zullen er wel steeds minder worden. Ook minder aflezers, als men er uren insteekt wil men ook wel eens een ring aflezen, de motivatie zal geringer worden.
Gister langs de Hoofdweg eerst 1TLzwart, geringd op 8-5-2015 in Rusland Kologriv, Kostona. Ruim 500 kilometer Noord-Oost van Moskou. Hij is daar later 8x altijd in mei afgelezen, dus op weg naar de broedgebieden in Noord-Rusland. In ons land 13x afgelezen, allemaal in onze omgeving. Een trouwe Veenganger. Ik heb 'm drie keer eerder gehad.
Ook daar P10 lime, ringdatum 30-11-2013 in Hongarije !! Nog niet eerder een Hongaar gehad. In het Kiskun National Park. Daarna een enkele keer in Slovenie en Tsjechie. De laatste jaren in Nederland.Tenslotte UB1zwart, meer aan het begin van de Hoofdweg. Geringd in Eemnes op 23-12-2015. Sindsdien nog maar drie keer afgelezen. In Kreis Kleve, in Limburg in de buurt van Venray en nu hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten