woensdag 24 januari 2018

Terug


We zijn inmiddels weer terug op 5 meter beneden NAP. Op 700 meter erboven was er regen en/of natte sneeuw en/of droge sneeuw. In ieder geval heeft het nageslacht hogerop geskied. Ook de derde generatie, verbazingwekkend dat kinderen van 5 jaar zo snel leren. Weinig zon. Maar heel Midden-Europa zat zonder zon, ook op zaterdag toen we terug vlogen. Het eerste land wat ik zag was de branding ergens langs het Noordzeestrand. Deze week begonnen met twee dagen medische aandacht in het ziekenhuis, sindsdien gaat alles weer z'n gewone gang.
Zo ook vanmorgen even een klein Rondje Ronde Venen: overal ganzen, zeer verspreid zittend. Ik denk door de wind die op deze "warme" dag volop waaide. Ook zaten ze heel diep in het gras, alleen de kopjes staken boven het maaiveld uit, zodat eventuele halsringen niet te zien waren. Bovendien foerageren ganzen meestal met de kop in de wind waardoor ik tegen de kont aankeek.
Langs de Proostdijerdwarsweg-West een grote sliert zwanen: 59 Knobbels met, na goed kijken, 5 Kleine Zwanen. Ik heb een stukje foto uitvergroot waarop twee, links, staan. Met de telelens genomen zodat de kleuren, ook door het trieste licht, wat flets afgedrukt zijn. Elk jaar komt  een groepje Kleine Zwanen  in de Waverhoek slapen en foerageert vaak richting Amstelveen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten