donderdag 22 oktober 2020

Nep


 Waar normaal tientallen tot honderden Kolganzen en Grauwe Ganzen zitten, zaten er nu 0,0. En op de foto dan ? Nep, allemaal nep, zou Trump wel zeggen. In dit geval zou hij gelijk hebben gehad: allemaal afbeeldingen, op hout denk ik, die jagers daar neergezet hebben. Tussen hun jachthutjes in hebben ze lokkers geplaatst om te kunnen knallen. Het was de hele ochtend al bezig, ik ben maar eens gaan kijken. Het jachttafereel was prachtig te volgen vanaf Molenland. Een jager in  de rietbos langs de wetering rechts op de foto en een jager links in de tijdelijke takkenbos, vanochtend neergezet. Daartussen de lokkers. Soms maken ze zelfs gebruik van echte tamme ganzen. Nu niet, dit zijn geschilderde Grauwe Ganzen.

Een groepje Grauwe met twee Soepganzen vloog over, een schot, en een Soepgans stortte teraarde. Nu vind ik dit geen directe ramp, er zijn  veel te veel Soepganzen. Tarzan, de jachthond mocht de gans , die dood was, ophalen. Dat wordt met de kerst gans eten.

Deze plezierjacht noemen ze zelf beheerjacht of zelfs schadebestrijdingsjacht., dat legaliseert hun optreden  ( een beetje).

Weinig ganzen vanochtend in polder De Derde Bedijking, hoogstens een paar honderd Kollen en 100 Grauwe. Dat was aan het begin van deze week wel anders toen het laatste maisveld gemaaid was. Langs de Westerlandweg. Het was laat gemaaid, dus met veel maiskolven, ook nog op de grond. Daar kwamen een paar duizend Kollen op af. Je zag de hoeveelheid opvliegen toen een paar dames op zoek ging naar die kolven. Waar de Kollen vanmorgen zaten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten