dinsdag 27 februari 2024

Cameraval bij plasdras.


Ik heb de cameraval weer langs het water van het plasdras gezet. Het is nog rustig, maar als dit weer aanhoudt kan dat snel veranderen. niet zozeer overdag, maar vooral 's nachts. Het  liep  in voorgaande jaren storm. Tot onze grote verbazing en verrassing kwamen vooral 's nachts de vogels op het plasdras foerageren. Veel eendensoorten kwamen voorbij: Krakeend, Wilde Eend, Wintertaling, Zomertaling, Smienten als ze er nog waren, Bergeend. Verder Watersnippen, Tureluurs, Grutto's.  Kieviten niet , heel vreemd. Stormmeeuwen, Kokmeeuwen. 

WEIDEVOGELS. 

In de weilanden houdt het nog niet over met weidevogels. Ik heb vanmiddag welgeteld 4 Kieviten gezien  en dan ook nog in het reservaat. nog geen Grutto's op de plasdrassen ( bestaat dat meervoud?)  van het reservaat langs de Ter Aase Zuwe. Wel overal Scholeksters, veel naar mij idee. 

Er zijn nog veel ganzen,  Trek naar het noorden komt ook weer op gang, ik hoorde een Zwarte Ruiter ( "tjewiet"). Marianne van de Vogelkijker had een paar dagen terug een aantal overtrekkende Kraanvogels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten