donderdag 14 december 2017

Bed, bad en brood.


Voorgaande jaren hadden we vaak, als we voerden,  kost en inwoning van een Koolmees in ons nestkastje. De hele winter lang bij het donker worden verscheen elke avond "onze "Koolmees, zenuwachtig heen en weer vliegend in de Lijsterbes. Op een gegeven ogenblik durfde hij/zij het aan en schoot dan naar binnen. De volgende ochtend , na gemiddeld 15 uur geslapen te hebben , kwam de Koolmees weer tevoorschijn, vloog direct een boom verder en schudde de veertjes op.
Uiteraard hopen we dit jaar weer op het verstrekken van bed (nestkastje), bad (de plassen in de tuin) en brood (strooivoer).
Ik stond al een poos met de camera op het statief en draadontspanner voor een open slaapkamerraam om een leuk plaatje te kunnen scoren. Zie Huismus op voerplankje en de badderende Vink. Plotseling ging een Koolmees het nestkastje verkennen, in het vlieggat kijken of er ook spinnetjes en aanverwante beestjes zaten. Toen binnen kijken ( foto) en naar binnen gaan. Ik was te laat om de mees met het koppie naar buiten zien te komen en te fotograferen. Hij vliegt een stukje voor het kastje. We durven te hopen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten