woensdag 5 juli 2017

Zwartkopmeeuw


Dit is geen bos meer, maar pure polder: we zijn weer terug. Niet dat het ons aan de andere kant van Utrecht verveelde, de techniek van de caravan liet ons in de steek, kapotte omvormer denk ik, zodat we De Ronde Venen weer hebben opgezocht. We wachten op reparatie.
Ondertussen ben ik de weilanden ingetrokken om te zien hoe het droge plasdras zich verder ontwikkelt. De buitenste rand is gemaaid en op het voormalige natte weiland staat het gras nu ook halverwege de knie. Ik weet niet of hier nog wat voedingswaarde inzit.
Verderop waren op gemaaide percelen vogels druk aan het foerageren, ze kunnen gemakkelijk hun voedsel bereiken. Tussen de Kokmeeuwen zaten twee Zwartkopmeeuwen. Als je er niet op verdacht bent zie je ze zo over het hoofd. Broeden steeds vaker tussen de Kokmeeuwen, bijvoorbeeld op de Grote Wije van de Botshol.
Broedt oorspronkelijk in de Oekraine langs de Zwarte Zee, maar breidt zich de laatste tijd snel uit naar West -Europa. Meer zwart aan de kop als de Kokmeeuw en geheel witte vleugels, onder en boven. Op de foto een neerstrijkende vogel. Dit noemen we een bewijsfoto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten