dinsdag 30 januari 2024

Geen CCC maar C3Jzwart.


 Een puzzle. In eerste instantie dacht ik CCC af te lezen, maar direkt sloeg de twijfel toe: ze zullen toch geen CCC gebruiken. Of AAA? Dus beter kijken en geduld  tot je meer ziet. Het duurde even maar toen kwam de 3 tevoorschijn en een poos later was de laatste C een J. Weinig ganzen meer in Demmerik, gister barstte het ervan, geen groepen meer langs de Gagelweg. En  toen toch maar weer naar huis. En zoals zo vaak, 3000 bij boer Peek langs de Bovendijk. Maar geen halsring te bekennen. Toen een paar duizend langs de Hoofdweg en zowaar toch nog een halsring  in m'n "achtertuin" 

Die achtertuin redt me wel vaker. C3J , een mannetje, is als juveniel geringd in Eemnes op 5-11-2018, en heeft een zwervend leven : Is in veel landen afgelezen. In Polen, in Estland, in Litauwen, in Duitsland en nu hier. Op 2-2-2022 had ik 'm ook vanaf Molenland, ook hier achter. De laatste aflezingen waren in Zweden o.a. op 16-4-2023. bij het meer van Hornborgasjon in midden Zweden. N.O. van Gotenburg. 
Ik heb nog niet vaak waarnemingen van Kolganzen in Zweden gezien, over het algemeen trekken ze oostelijker , Baltische Staten, naar Noord-Rusland. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten