vrijdag 27 november 2020

Kolgans E5Ezwart

Eindelijk na een week weer eens een halsring afgelezen, dat werd tijd ook. Ik heb al heel wat uren in de polder doorgebracht zonder ook maar één ring te lezen. Er beginnen wat meer ganzen te komen, niet alleen Kollen, maar ook Grauwe. Gister voor het eerst een groep in polder Groot Mijdrecht achter de Botsholsedijk. Zeker een afsplitsing van de grote groepen in de Ronde Hoep. Die zitten zo ver weg dat je ze niet fatsoenlijk kunt tellen, maar het gaat al gauw om zeker 3.000 Kolganzen.

In Theater Molenland in de buurt van de Speelboerderij, het is geen Kinderboerderij, ook weer een wat grotere groep, ik telde plm.600 Kollen. Met veel moeite en geduld kreeg uiteindelijk E5Ezwart te pakken. Ik zag wel steeds de grote E maar niet de twee kleine tekens . Het waren allemaal dwarsstreepjes. En toen ging het beest nog slapen ook. Geduld, geduld. De slaapjes duren meestal niet zo lang, nu dik 5 minuten. Toen na veel gegis, eindelijk de andere tekens, een 5 en een E.

Deze Kolgans was  op 14-12-2018 als jong geringd, het is een ♂, weer in Rottum Friesland. Voornamelijk in Duitsland, Polen en ook een keer in Estland afgelezen, 1x in Drenthe en nu hier. Een buitenlander dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten