woensdag 16 mei 2018

Terug in de polder


We zijn teruggekeerd in de polder, weer  plm. 5 meter onder NAP. Het is altijd even wennen, of nauwelijks 100 meter diep het bos in kunnen kijken of rijdend op de A2 in de verte de windmolen van Mijdrecht te ontwaren. 't Is maar wat je liever hebt. Wel, beide. We verblijven graag in het bos , maar de polder heeft ook wel wat. Ik heb nauwelijks bosvogels gezien, wel gehoord. Ik heb de telescoop niet gebruikt. Pas de laatste dagen van ons verblijf daar kregen we in de gaten dat het nestje in de dichte beukheg naast de caravan niet opgebouwd werd, maar dat er jongen in zaten. We vermoedden dat het van een Vink was, pas toen we vertrokken ging het mannetje tekeer met de bekende alarmroep.
Nog een hoogtepunt (?) was het bezoek in de caravan van een Hoornaar. Een reusachtige wesp die met name in het oosten van het land voorkomt. Zelden komt hij in deze omgeving voor, ik had een aantal jaren geleden een Hoornaar in de tuin ( zie foto). De bezoeker in de caravan was plm. 3 à 4 cm. groot , dus een koningin op zoek naar een nestplaats. Ik had al een schrijfblok gepakt om een dodelijke mep uit te kunnen delen, maar gelukkig koos ze de open deur. Later is ze nog een paar keer geweest, maar de deur zat dicht. We zijn nu bezig de sleurhut schoon te maken en de tuin op orde te brengen. Wat kunnen planten in 14 dagen groeien!

1 opmerking:

  1. Inderdaad, het heeft allebei wat. Net terug uit Lesbos kan ik wat vlak land ook wel weer waarderen. Eigenlijk dacht ik dat Hoornaars (in principe) geen kwaad doen, in tegenstelling tot Wespen. Dus ik vind het wel fijn dat je haar hebt laten leven ;-).

    Groet,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen