woensdag 4 mei 2016

Weidevogels ( vervolg)


Ik mag wel opschieten, Gijs gaat vrijdag of zaterdag maaien. Op dat perceel heb ik nog niet alle nesten gevonden. Ik heb vanochtend wel , eindelijk, de tweede Tureluur kunnen markeren, maar er zitten minstens nog twee Gruttonesten. Het zoeken is geen zoeken meer, kijk maar op de foto. Zoeken is niet te doen, je moet alleen maar afgaan op het gedrag van de vogel. Waar vliegen ze omhoog? Die plek moet je op de wandeling er naar toe niet uit het oog verliezen, anders ben je 'm kwijt. Dan nog is het voetje voor voetje door het gras op zoek , wat Grutto's betreft naar de kenmerkende cirkel van naar binnen gebogen gras. Daaronder ligt het nest.
Als een Tureluur steeds opvliegt van dezelfde plek mag je aannemen dat er een nest is. Onder de Vrijwillige Weidevogelbeschermers hebben we de afspraak gemaakt dat we het nest niet perse hoeven te zien. Ze zijn vreselijk moeilijk te vinden en je trapt er gauw op.
Verder veel eerste waarnemingen: de eerste Gierzwaluwen, de Zwarte Sterns zijn er al een paar dagen, veel vlinders ,o.a. Distelvlinder, een Dagpauwoog, Kleine vos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten