dinsdag 3 mei 2016

Meer Kievitsbloemen en weidevogels

Eindelijk weer eens een blogje. Hoewel ik elke middag in het ziekenhuis bij mijn vrouw ben, moet ik van haar 's morgens de polder in. Even wat anders aan m'n hoofd. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In ieder geval vind ik het heerlijk.
Ik loop weer bij Gijs en Jolanda in het weiland, proberen nog wat nesten te vinden en te markeren voor er gemaaid wordt. Dat zal niet lang meer duren, het gras is behoorlijk lang. Elke dag dat ik er ben ,vind ik wel een nest. De Kievit is uit ( schilvertjes onderin het nest), 4 Gruttonesten, allemaal broedend en er zijn er meer, een zekere en een onzekere Tureluur, een Scholekster broedend en een Slobeend broedend maar die kan ik niet vinden. Het mannetje vertoont het gedrag dat hoort bij het broeden. In grote cirkels om je heen vliegen. Je moet bijna op het broedende vrouwtje trappen om het nest te vinden. Als er gemaaid wordt en het nest is niet gevonden en gemarkeerd, is ze de klos, in ieder geval het nest.

De Kievitsbloemen van de kopfoto staan in de mooiste berm van de Ronde Venen. In ieder geval zijn ze niet opgevreten door de slakken zoals in onze tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten