woensdag 10 maart 2021

Verwilderde of Wilde Kat?



Is het een Wilde of een Verwilderde Kat? In Naturetoday, een gratis dagelijkse Nieuwsbrief over de natuur en zeer aan te bevelen, staat een artikeltje over de uitbreiding van het areaal van de Wilde Kat. Er schijnt in het Vijlner Bos, kenners kennen dat van het restaurant Het Hijgend Hert, een populatie van plm. 15 dieren te zitten. Er komt langzamerhand wat uitbreiding naar het noorden en men hoopt binnen korte tijd de eerste Wilde Katten in Brabant te spotten. Het meest opvallende aan zo'n Wilde Kat is de dikke staart met de ringen en de zwarte eindpunt. Op de rug hebben ze een zwarte streep, de aalstreep die voor de staart eindigt. Bij huiskatten loopt die streep door tot en met de staart. 

Foto ARK Natuurontwikkeling. Zij hebben een Roofdiergidsje uitgegeven, maar dat boekje  van Jaap Mulder, oud-collega jeugdbonder, is uitverkocht.

Hieronder een foto met een Verwilderde Kat in het reservaat van Demmerik. Een paar jaar terug heb ik de kat op de foto gezet. Ik heb het beest een aantal malen gezien. Echt verwilderd dus.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten