zaterdag 2 februari 2019

Ganzenexcursie VWG


Weer of geen weer, er werd gevogeld vanochtend. De maandelijkse excursie van de IVNVogelwerkgroep richtte zich op ganzen en wulpen. Ganzen waren er genoeg, wulpen waren verdreven door de winter naar zuidelijke gebieden zoals de Delta. Ik heb er maar één gezien.
Er was geen mist en geen sneeuw, er was alleen nevel en later regen. Nou zitten ganzen meestal niet direkt langs de weg, uitzondering was langs de Ter Aase Zuwe, zie foto, meestal wat verder weg de weilanden in en dan is nevel lastig. De telescoop vergroot niet alleen de vogels maar ook de nevel zodat alle vogels grauw lijken. Bij Kolganzen is het enige herkenningspunt dan de witgele kol.
Vanaf de parkeerplaats van de Waverhoek zagen we in een klein groepje dichtbij weer VRHzwart, de  oude bekende. Gister nog tegenover de oude school van Waverveen. Een aantal deelnemers zag voor het eerst een halsring. Verder was er een grote groep Kollen langs de andere kant van de TAZ, maar die namen de vleugels toen we allemaal uitstapten. Jammer.
Tenslotte langs de Gagelweg bij het nieuwe natuurontwikkelingsgebied, ook daar, een paar duizend Kollen met wat Brandjes. We hebben ons inderdaad niet verveeld, maar de regen won het van ons incasseringsvermogen.  Op naar huis.

Goed weekeinde




Geen opmerkingen:

Een reactie posten